How Old You are is Your Business... How Young You Look is Our Business

Harsen

Een super mooie haargroei is natuurlijk heel fijn om te hebben... Tot dat die haargroei zich onder je oksels of op je benen of bikinilijn bevindt! Wanneer je af wilt rekenen met deze ontsierende haren op je gezicht of lichaam, kun je door middel van harsen of waxen tot wel 4 weken lang plezier hebben van een haarvrije, zachte en gladde huid. Stoppels en ingegroeide haren zijn daarmee meteen verleden tijd !!

 

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN WAXEN OF HARSEN?

 1. Haren blijven tot ongeveer 4 weekjes weg.
 2. Je haren groeien na het ontharen fijner en zachter terug.
 3. Je verwijdert haren met wortel en al uit het haarzakje. Door vaker te harsen raken deze haarzakjes soms beschadigd, waardoor de haren helemaal niet meer terugkomen.
 4. Waxen is geschikt voor best veel zones.
 5. Bij het epileren met pincet trek je er steeds slechts 1 haartje uit, terwijl je met harsen of waxen een grote hoeveelheid haartjes in één keer verwijdert.

 

In de beginfase lijken de haren 'sneller' terug te groeien. Dit heeft te maken met de verschillende groeifasen waarin de haren zich bevinden. Zie je na een week weer haartjes, dan komt dit doordat er haartjes vlak onder de huid zaten op het moment van harsen. Wanneer je de behandeling regelmatig herhaalt, hebben de haren na verloop van tijd dezelfde lengte. Het resultaat: langdurig plezier van een gladde huid. Of je nu je wenkbrauwen, bovenlip, benen, bikinilijn, rug of buik wilt laten ontharen; met waxing heb je wekenlang geen omkijken meer naar opvallende en ontsierende haren.

 

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN HARSEN EN WAXEN?

Harsen, waxen… Say what? Het woord 'waxen' is eigenlijk overgenomen van het Engelse woord 'waxing' en het is sindsdien populair geworden in het Nederlands, maar in principe is er geen verschil tussen waxen en harsen: je verwijdert haren uit de haarzakjes door ze er - met een al dan niet kleverige substantie - tegen de groeirichting uit te trekken.

 

Het verschil ligt hem hoofdzakelijk in de verschillende soorten wax.

 1. Striploze wax wordt ook wel hard wax genoemd. De vloeibare en warme wax wordt op de huid aangebracht. Wanneer het goedje eenmaal is afgekoeld en de haren ingekapseld zijn, wordt de hard wax met een snelle beweging tegen de haargroei in van de huid getrokken. Deze methode is ook erg populair voor het waxen van het gezicht of voor gevoelige zones, zoals de schaamstreek.
 2. Voor grotere en wat minder gevoelige zones (zoals de benen) wordt er ook wel gebruik gemaakt van striphars. Door middel van een harsroller of harsspatel wordt er hars aangebracht op de huid. Met strips worden de hars én de haren daarna van de huid getrokken.

 

GOED OM TE WETEN

 • Draag op de dag van het harsen losse kleding om irritatie van de behandelde huid te voorkomen.
 • In verband met de grip van de wax moeten de haren vaak minimaal 0,5 tot 1 cm lang zijn om weer gewaxt te kunnen worden. Een prima oefening voor iedereen met weinig geduld!
 • Laat het waxen over aan een waxspecialist. Die zorgt ervoor dat de wax op de juiste temperatuur is, waardoor je geen risico loopt op verbranding. Een waxprofessional denkt ook aan de hygiëne en de nazorg: je huid wordt vooraf en achteraf gedesinfecteerd en ingesmeerd met een kalmerende lotion.
 • Scrub je huid een dag van tevoren wanneer je een behandeling voor je bikinilijn of een Brazilian wax neemt. Zo verwijder je alle dode huidcellen.
 • Bij een behandeling van de bikinilijn worden zichtbare haren aan de bovenkant en zijkant van je slipje verwijderd