Derma planing

Dermaplaning

Ken jij dat ook, dat je in de spiegel kijkt en denkt....hoe kom ik van die doffe of vale huid af?

Ben jij helemaal klaar met de overbeharing in je gezicht?

Dan hebben wij voor jou de oplossing. Misschien heb je er al eens van gehoord: Dermaplaning. Een behandeling die steeds populairder wordt. Sommigen denken en zeggen het ook dat het een scheerbehandeling is voor vrouwen!! Of een enge behandeling met een klein mesje…

Dit is allemaal dus niet zo,maar wat is het nou eigenlijk wel en wat moet je erover weten?

Wij gaan het jullie uitgebreid uitleggen.

 

Dermaplaning voor een gladde en stralende huid

Je huid vernieuwt zich continu. Jonge mensen hebben ongeveer iedere 26 dagen een compleet vernieuwde huid, maar dit gaat natuurlijk langzamer naarmate je ouder wordt. Van alle dode huidcellen verlies je er echt een heleboel, maar helaas blijven er ook heel veel achter. Hierdoor verdikt je hoornlaag zich en daardoor ziet je huid er al snel dof, grauw en schilferig uit. Hoe fijn is het dan dat er een behandeling is wat er weer voor kan zorgen dat je een mooie, gladde en glanzende huid krijgt? Ook wanneer je last hebt van overbeharing op je gezicht is dermaplaning een prachtige behandeling met direct resultaat!!Het is ook nog eens geschikt voor bijna iedere huid en huidtype!!

 

Wat is dermaplaning?

Dermaplaning is een populaire manuele exfoliatietechniek die uit Amerika afkomstig is. Bij een dermaplane behandeling wordt je huid behandeld met een speciaal steriel chirurgisch mesje. Dat klinkt misschien eng, maar dat is het helemaal niet. Het mesje wordt namelijk niet gebruikt om mee te snijden, maar om over je huid te schrapen. Hierdoor worden kleine donshaartjes, dode huidcellen en vuil van je gezicht verwijderd. Het resultaat is een zachte, gladde huid met een mooie glow! Je huid voelt na de behandeling superzacht aan. Ook je make-up, je foundation, of poeder ziet er prachtig uit na dermaplaning omdat je huid mooi egaal is. Dus je ziet geen laagje over je huid en tusssn die kleine donshaartjes. Tenslotte zorgt deze behandeling ook nog eens voor een betere opname van actieve werkstoffen in je huid, waardoor het effect van aanvullende behandeling en het gebruik van thuisproducten nog mooier is. Het is een absoluut veilige en betrouwbare behandeling!!

 

De voordelen van dermaplaning.

Een dermaplane behandeling heeft voor jou de volgende voordelen:

-Het verwijdert de dode huidcellen en donshaartjes en vuiltjes van je huid.

-Maakt je huid toegankelijker voor het verwijderen van onzuiverheden.

-Verfijnt optisch fijne lijntjes.

-Actieve werkzame ingrediënten worden tot 60% beter in je huid opgenomen!!

-Make-up blijft mooier zitten en ziet er egaler uit.

-Geschikt voor bijna iedere huid en huidtype.

 

Groeien mijn haartjes donkerder terug na dermaplaning?

NEE, je haartjes groeien niet donkerder terug! Je donshaartjes die verwijderd zijn, groeien gewoon op dezelfde manier terug met dezelfde kleur. Met een dermaplane behandeling wordt de structuur van je haarfollikel (het haarzakje) niet veranderd. Kleur en structuurverandering kunnen alleen ontstaan onder invloed van medicijnen en hormonen.

Soms kan het optisch lijken alsof je donshaartjes donkerder terugkomen. Dat komt doordat je huid iets lichter is geworden na dermaplaning. De laag dode huidcellen, donshaartjes en vuil gaven je huid voor de behandeling een grauwere aanblik en die is nu verdwenen!!

 

Groeien mijn haartjes dikker terug na dermaplaning?

NEE, je haartjes groeien niet dikker terug! Omdat je haartjes aan de oppervlakte worden afgesneden, heeft een dermaplane behandeling geen invloed op je DNA of de groei van de haartjes in je haarfollikels. Dat kan alleen gebeuren onder invloed van medicijnen en hormonen.

Voor de behandeling liepen je donshaartjes uit in een smalle punt, waardoor ze dunner en zachter aanvoelden. Als je haartjes na dermaplaning weer beginnen te groeien, verschijnt het middelste deel van het haartje aan de oppervlakte met een stompe rand. Daardoor lijkt het alsof het haar dikker terugkomt, maar dat is niet zo. Als het haartje weer volledig is terug gegroeid na vier tot zes weken, voelt het weer precies hetzelfde als voorheen.

 

Heb ik na dermaplaning een verhoogde kans op hyperpigmentatie?

NEE, je hebt geen verhoogd risico op donkere pigmentatievlekjes op je huid, in tegenstelling tot bijvoorbeeld bij laserontharingstechnieken, waar post-inflammatoire hyperpigmentatie kan ontstaan. Bij dermaplaning hoef je daar niet bang voor te zijn. Wel is je huid na deze exfoliërende behandeling extra gevoelig voor de zon. Het is dan ook extra belangrijk om een goede zonbescherming te gebruiken met een SPF van 30 of hoger, ook bij bewolkt weer of in de koudere maanden van het jaar!!

 

Dermaplaning en acne.

Een dermaplane behandeling mag niet uitgevoerd worden als je actieve acne hebt, vanwege het risico op het beschadigen van je huid. In alle andere gevallen zal het de kans op acne juist verkleinen. Wanneer je last hebt van overmatige verhoorning, geeft dit niet alleen een grauwe uitstraling, maar het kan ook acne in de hand werken. Dermaplaning is een goede behandeling om de dikkere hoornlaag te verdunnen en de kans op acne te verminderen.

 

Is dermaplaning pijnlijk?

NEE, een dermaplane behandeling is niet echt pijnlijk! Omdat de behandeling met een chirurgisch mesje gebeurt, is het logisch dat je een associatie met “pijn” hebt. Maar wees gerust, dermaplaning is zo goed als pijnloos. We schrapen lichtjes met het speciale mesje over je huid, maar zonder te schuren of je huid te beschadigen. Na afloop kan je huid een beetje rood zijn, maar meestal is er een korte hersteltijd.

Het rode van de huid trekt snel weer weg.

 

Welk resultaat kan ik na mijn dermaplane behandeling verwachten?

Het mooie aan dermaplaning is dat je meteen resultaat ziet. Je huid heeft een gezonde glans en teint, voelt zijdezacht aan en fijne lijntjes zijn minder goed zichtbaar. Een bijkomstig voordeel is dat je make-up mooier en gelijkmatiger kunt aanbrengen en dat het langer blijft zitten. Je kunt dit resultaat behouden door de behandeling regelmatig te herhalen en thuis goede huidverzorging te gebruiken. Wij geven je graag een persoonlijk huidadvies op maat. 

 

Hoeveel dermaplane behandelingen heb ik nodig?

Natuurlijk groeien je haartjes weer terug en ook je dode huidcellen stapelen zich na verloop van tijd weer op. Wij adviseren dan ook om de dermaplane behandeling iedere zes tot 8 weken te herhalen om het resultaat te behouden.

 

Wanneer mag ik GEEN dermaplaning?

In de volgende gevallen mag je geen dermaplane behandeling ondergaan:

-Als je huidkanker hebt of hebt gehad.

-Als je antibiotica gebruikt.

-Als je Roaccutane of Isotretinoïne gebruikt.

-Binnen twee weken na een peeling-, microneedling- of botox/filler behandeling.

-Als je een hydrocortisonen zalf gebruikt in je gezicht.

-Als je een chemokuur ondergaat.

-Als je last hebt van eczeem in je gezicht.

-Als je actieve acne hebt in je gezicht.

-Als je een koortslip hebt (actieve herpes).

-Als je open wondjes in je gezicht hebt.

-Als je huid rood verbrand is door de zon.

-Als er infecties in je gezicht aanwezig zijn.

-Bij actieve rosacea.

 

De nazorg en adviezen bij dermaplaning!!

Als je een dermaplane behandeling hebt gehad, gelden de volgende nazorg adviezen:

-Direct na de behandeling kan je huid er wat roder uitzien of licht geïrriteerd aanvoelen. Dit is niets om je zorgen over te maken en verdwijnt meestal na een paar uur.

-Binnen 48 uur na je behandeling raden wij saunagebruik en intensief sporten af.

-Draag tot 48 uur na je behandeling geen make-up, behalve een medische foundation van Esse, die bij ons verkrijgbaar is.

-Gebruik tot zeven dagen na je behandeling geen producten die zuren bevatten.

-Bescherm je huid dagelijks meerdere keren per dag met een zonbescherming met factor 30 of hoger.

-Gebruik huidverzorgingsproducten in je thuisroutine die door ons zijn geadviseerd om het resultaat zo lang mogelijk te behouden.

-Gebruik na 48 uur tijdens je make-up routine schone kwasten en sponsjes.

-Niet aan je huid zitten of pulken.

Want je huid is (open) na de behandeling. Niet echt open dat het beschadigd is, maar zo noem je een huid waar de hoornlaag af is.

 

Goed om te weten!!

Bij Beauty Salon Timeless is een dermaplane behandeling in te boeken als losse complete facial, maar ook als add-on bij een andere behandelingen. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

LET OP!!
Probeer deze behandeling niet zelf thuis uit! We maken gebruik van speciale steriele chirurgische mesjes en niet zomaar een scheermesje. Om snijwondjes en bijbehorende littekentjes te voorkomen, adviseren wij om dermaplaning altijd door een gecertificeerde professional uit te laten voeren!!

 

Nieuwsgierig geworden? Of wil je weten als deze behandeling geschikt is voor jouw huid. Je bent van harte welkom in onze salon.

 

Ben jij ook klaar voor een Dermaplane behandeling? Plan een afspraak in om het bijzondere resultaat ook zelf te ervaren. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wij beantwoorden ze graag!

 

Mail: info@timeless-hair-and-beauty-salon.nl

Beautyfoon: +31652334847